E-vitamiini laski kuolleisuutta

Aikaisemmissa tutkimuksissa on todettu, ettei lisäravinteena otettu E-vitamiini ole vaikuttanut kuolleisuuteen. Nyt tuoreessa tutkimuksessa tutkittiin 19 vuoden ajan 29 092 suomalaisen 50-70-vuotiaan tupakoivan miehen E-vitamiinin saantia ravinnosta. Tutkimuksen mukaan niillä henkilöillä, joilla oli eniten E-vitamiinia veressä, oli merkittävästi pienempi kokonais-, syöpä- ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuus.

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka pitää yllä solukalvon rakennetta ja toimii antioksidanttina. Hyviä E-vitamiinin lähteitä ovat kasviöljyt, mantelit, pähkinät ja kala.

Reuters.co.uk – Vitamin E levels linked to mortality risk
Higher baseline serum concentrations of vitamin E are associated with lower total and cause-specific mortality in the Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention Study