Vaasan uudessa terveysleivässä sydämelle vaarallista transrasvaa

Leipomo Vaasan & Vaasan on tuonut markkinoille uuden Vaasan Täyshyvät 100 % täysjyvävehnäleivän. Leipomo itse kertoo tämän leivän olevan terveellistä. Seuraavassa pari lainausta lehdistötiedotteesta:

Haluamme kehittää suomalaisten ruokailutottumuksia entistä terveellisempään suuntaan. Tarjoamme kuluttajille ensimmäisenä Suomessa sataprosenttisesti täysjyvävehnästä leivottuja, terveellisiä ja herkullisia vaaleita leipiä.

jopa kaksi ja puoli miljoonaa suomalaista pitää terveellisyyttä tärkeänä kriteerinä leivän ostopäätöstä tehdessään

Vilkaisu valmistusaineksiin ei kuitenkaan tue terveellisyysväitettä. Leipään on lisätty sydämelle vaarallista teollista transrasvaa eli osittain kovetettua kasvirasvaa. Tätä ei tietenkään kerrota leivän markkinoinnissa. Transrasvan käyttö lisää huomattavasti sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Lisäksi leivässä on useita lisäaineita: sorbiinihappoa, rasvahappojen mono- ja diglyseridejä sekä natriumstearoyyli-2-laktylaattia, jota valmistetaan kemiallisesti maitohaposta ja steariinihaposta.

Mitä tästä opimme? Ainakin sen, ettei kannata luottaa valmistajan omaan tiedotukseen omasta tuotteestaan.