Diabetesliiton uutta ruokavaliosuositusta kritisoidaan

Diabetesliiton uutta ruokavaliosuositusta kritisoidaan
Tiistaina 29. tammikuuta 2008
Diabetesliitto on julkaissut diabeetikon ruokavaliosuosituksen 2008. Liitto suosittelee edelleen hyvin glukoosipitoista ruokavaliota diabeetikoille, joiden glukoosinsieto on heikentynyt. Suositus sisältää virheellistä tietoa, jota ei ole perusteltu mitenkään, ja se on ristiriidassa ruotsalaisen ja yhdysvaltalaisen käytännön kanssa.

Käsittelen aihetta jatkossa pintaa syvemmältä, mutta sitä ennen suosittelen lukemaan muualla käytävää keskustelua.

veteraaniurheilija – Diabeetikon ruokavaliosuositukset pysyivät entisellään Suomessa
Verkkolehti InMediasRes – Diabeetikon suositusruokavalio sopii muillekin & Sananvapauttani eivät alakarppaajat vie (tämä on esimerkki ravitsemusasioissa auktoriteettiuskoisesta blogista)

Ottakaa yhteyttä Diabetesliittoon ja tiedotusvälineisiin. Kysykää, mihin tutkimustietoon runsashiilihydraattisen ruokavalion suosittelu ainoana vaihtoehtona perustuu, ja miksi Ruotsissa ja Yhdysvalloissa voi saada erilaisia ruokavalio-ohjeita. Kertokaa omista kokemuksistanne.

Suositukset laatineesta työryhmästä lisätietoja antavat: Suvi M Virtanen, p. 050 327 9696, etunimi.m.sukunimi@uta.fi, Eliina Aro, (03) 2860 331 etunimi.sukunimi@diabetes.fi, Diabetesliiton viestintä, p. (03) 2860 111, tiedotus at diabetes piste fi (Sähköpostiosoitteet sotkettu)